dinsdag 5 juli 2011

wandelen is handelen 3

na de 2e keer wandelen is handelen het nóg een keer op een andere manier te moeten doen was mijn inspiratie over rubbing een beetje op en besloot ik het op een heel andere manier te doen. ik heb de wandeling nog een keer gemaakt maar nu met Richard Long's wandelingen als idee. ik heb allemaal woorden opgeschreven tijdens het wandelen.

wandelen is handelen 2

na de eerste week wandelen is handelen kreeg ik het commentaar dat mijn selectie misschien interessanter zou zijn met kleur omdat je dan beter kon zien wat het was. hiermee ben ik dus aan de slag gegaan en ik heb wat met het materiaal geexperimenteerd dat ik ben tegengekomen tijdens diezelfde wanderling

wandeling

de opdracht was een wandeling maken en tijdens die wandeling moest je een handeling verrichten. het werk wat hieruit zou ontstaan moest laten zien waar je geweest was en wat je gedaan had op een beeldende manier.
ik heb tijdens mijn eerste wandeling met een potlood over de stenen ge'rubt' die ik tegen kwam tot ik aan het einde van mijn wandeling bij het water eindigde. de selectie die ik gemaakt heb gaat van tegels naar steeds natuurlijker materiaal tot het eindigte met het water.

wat is natuur?

het eerste waar ik aan denk als ik denk aan natuur is aan een groep blaadje. het is bijna een universeel symbool voor natuur, natuurlijk of iets dergelijks.
ik heb gewoon een kwast en verf gepakt en ben gaan schilderen.

mijn 2e werk was geinspireerd op het feit dat er op de aarde ongeveer alles terug te leiden is naar 3 hoofdbestanddelen. mensen, dieren en de natuur. vandaar de voetstappen, pootjes en bladeren.

meer- kleuren druk

1 houdsnede, 3 prints over elkaar heen. je begint met een snede met weinig wit en snijdt eigenlijk steeds meer weg. de kleuren overlappen elkaar en zo krijg je dit effect.

hout snede's maken

leporello

het boekje dat we zelf gedrukt en gebonden hebben bestaat uit 2 teksten en 4 houtsnede's.
de bedoeling van de houdsnede's is dat je diepte creerd door van groot naar klein en van dik naar dun te werken.
de snede's mochten vanalles voorstellen.

vorm onderzoek 2 'letters'

de kunst van het schrijven en het ontwerpen van letters is moeilijker dan over het algemeen gedacht wordt. er is een bepaalde code voor het ontwerpen van letters.
negatief en positieve letters

je laten inspireren door bestaande lettertypes en ze zo precies mogelijk na proberen te schilderen.

vorm onderzoek 1

vormen die door het toeval ontstaan zijn. eerst allemaal hokjes die door midden worden gedeelt door of een rechte lijn of een gebogen lijn. de ene heft van elk hokje moet zwart worden.

kleuronderzoek 2

contrastrerende kleuren: simultaan contrast, complementair contrast, warm-koud contrast, licht- donker contrast etc.
 verzadigd en onverzadigd bij elkaar zolang de primaire kleuren maar gemengt worden.

kleuronderzoek 1

de drie primaire kleuren omringt door allemaal onverzadigde kleuren